کنترل ۷ میدان نفتی عراق در دست تکفیریها
۲۳ مرداد ۱۳۹۳
تروریستهای تکفیری داعش در حال حاضر کنترل هفت میدان نفتی عراق و مقادیر زیادی از منابع تامین گندم این کشور در اختیار دارند.
مقامهای عراقی روز چهارشنبه، ۲۲ مرداد اعلام کردند شبه نظامیان داعش کنترل سیلوهای دولتی در پنج استان از حاصلخیزترین استانهای عراق را در اختیار گرفتهاند. به گزارش برنامه جهانی غذای سازمان ملل ۴۰ درصد از گندم عراق در این استانها تولید میشود.
در همین حال آژانس بین المللی انرژی (IEA) روز سه شنبه در گزارش ماهانه بازار نفت ظرفیت تولید نفت در میادین نفتی تحت کنترل داعش را ۸۰ هزار بشکه در روز اعلام کرد.
داعش که در حال حاضر کنترل میادین نفتی نجمه، القیاره، حمرین، عجیل و بلد را در اختیار دارد، در اوایل ماه جاری موفق شد تا کنترل میادی نفتی عین زاله و البطمه در استان نینوا را در اختیار گیرد.
به گزارش آژانس بین المللی انرژی، شبه نظامیان داعش در حال حاضر در شعاع حدود ۳۰ کیلومتری حوزه نفتی بایحسن، چهارمین حوزه نفتی عراق در نزدیکی کرکوک هستند.
استخراج بالقوه نفت از ذخایر نفتی تحت کنترل داعش حدودا معادل ۸ میلیون و ۴۰۰ دلار در روز در بازارهای جهانی است.
عراق که پنجمین ذخایر نفت خام دنیا را در اختیار دارد در ماه ژوئن هدف حملات تروریستهای داعش قرار گرفت.
شبه نظامیان داعش علاوه بر نفت، مقادیر زیادی غلات در سیلوهای دولتی و همچنین بزرگترین سد عراق را تصرف کردهاند.
“فاضل الزعبی” نماینده سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) در عراق گفت: ” اکنون بدترین زمان ناامنی غذایی است.”
به گزارش وزارت بازرگانی عراق، دولت بغداد در فصل برداشت یک میلیون و یکصد هزار تن گندم از کشاورزان عراقی خریداری کرد که هنوز در سیلوها در استانهایی که داعش حضور دارد، باقی است. این مقدار گندم معادل حدود ۲۰ درصد مصرف سالیانه گندم درعراق است.
“حسن ابراهیم” مدیر کل اداره غلات عراق گفت شبه نظامیان داعش در تلاش برای تامین پول مورد نیاز حملات جاری خود، فروش گندم دزدیده شده به دولت را آغاز کردهاند.
به گزارش سازمان ملل، در نتیجه خشونت تحت هدایت داعش در عراق در سال جاری میلادی بیش از یک میلیون عراقی بی خانمان شدهاند.
سربازان ارتش عراق سرگرم درگیری سنگین با شبه نظامیان داعش در جبهههای مختلف هستند و تا کنون موفق شدهاند آنها را از برخی ازمناطق بیرون برانند.
http://www.pan-iranist.info/%DA%A9%D9%86%D8%AA%D8%B1%D9%84-7-%D9%85%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D9%86%D9%81%D8%AA%DB%8C-%D8%B9%D8%B1%D8%A7%D9%82-%D8%AF%D8%B1-%D8%AF%D8%B3%D8%AA-%D8%AA%DA%A9%D9%81%DB%8C%D8%B1%DB%8C%E2%80%8C%D9%87/
نظرات