خانه » خبرها » کشف گنجینه بزرگ نفتی در دریای عمان

بنابر گزارش خبرگزاری ایلنا بزرگترین ذخایر هیدارت گازی معادل ذخایر متعارف نفت و گاز ایران در دریای عمان کشف شده است.

ناصر کشاورز مجری طرح اکتشاف منابع هیدرات گازی در یک نشت خبری گفت اگرچه راهکارهایی برای جایگزینی منابع هیدروکربوری مانند توسعه انرژی های تجدیدپذیر از سوی بسیاری از کشورها پیش بینی شده است، اما به دو دلیل عمده نمی توان نیاز به ذخایر هیدروکربوری را انکار کرد.

وی افزود:ضرورت تامین خوراک واحدهای پتروشیمی و سوخت خودروها از طریق منابع هیدروکربوری دو دلیل عمده نیاز کشورها به منابع هیدروکربوری است و با توجه به دلایل گفته شده و کاهش روزافزون منابع هیدروکربوری در جهان، به این فکر افتادیم تا طرحی را به منظور شناسایی منابع نامتعارف نفت و گاز برای تامین نیازهای آتی اجرا کنیم.

وی تصریح کرد:در این راستا طرح شناسایی هیدرات های گازی در دریای عمان با همکاری پژوهشگاه صنعت نفت و مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران و تعدادی از شرکت های داخلی و خارجی از اردیبهشت سال گذشته آغاز شده است که هدف این طرح در فاز اول، شناسایی منابع جدید و بررسی میزان گستردگی و حجم ذخیره آنها با استفاده از روش های لرزه نگاری بوده است.

به گفته وی  به منظور شناسایی ذخایر نامتعارف هیدروکربوری در دریای عمان، طرحی جامع در پژوهشگاه صنعت نفت تهیه شده است که از آن می توان به عنوان یک نوآوری ملی یاد کرد.

کشاورز خاطرنشان کرد:درحال حاضر فاصله فناوری به کار رفته در این طرح با فناوری های روزآمد دنیا چندان زیاد نیست، در نتیجه این طرح با هزینه ای بسیار کمتر از آنچه شریک خارجی به ما پیشنهاد داده بود، اجرا شد.

مجری طرح اکتشاف منابع هیدرات گازی در دریای عمان یادآورشد:هر متر مکعب از هیدرات گازی پس از استخراج معادل ۱۶۴ مترمکعب گاز برای ما ارزش حرارتی ایجاد می کند.

وی محل تجمع هیدرات های گازی را در شبکه بلورهای یخی که در اعماق آب قرار دارند، دانست و تاکید کرد: در طرح شناسایی این منابع از بستر دریا تا عمق ۶۰۰ متر را مورد مطالعه و اکتشاف قرار دادیم.

۲ دیدگاه به “کشف گنجینه بزرگ نفتی در دریای عمان”

  1. با درود
    نام دریایی که در نیمروز خاوری( جنوب شرقی) ایران قرار دارد”دریای عمان”نیست. بلکه نام آن “دریای مکران” میباشد.این دریا در جنوب سرزمین مکران واقع شده.مکران در گذشته گوشهای از خاک ایران بود.و اکنون در اشغال کشور پاکستان می باشد. انگلیسیها نام انجا را بلوچستان نهادندند .و در نظر داشتند به بهانه اتحاد دو بلوچستان. بلوچستان راهم از خاک ایران جدا کنند.

    پاسخ
  2. کشاورز ضرورت تامین خوراک واحدهای پتروشیمی و سوخت خودروها از طریق منابع هیدروکربوری را دو دلیل عمده نیاز کشورها به منابع هیدروکربوری اعلام و افزود: با توجه به دلایل گفته شده و کاهش روزافزون منابع هیدروکربوری در جهان، به این فکر افتادیم تا طرحی به منظور شناسایی منابع نامتعارف نفت و گاز برای تامین نیازهای آتی اجرا شود.

    پاسخ